Подов тип климатици: 0887 245679; 0897 245678

   В последните години все повече на българския пазар за климатична техника навлизат подовите климатици, чието вътрешно тяло е пригодено за подово-стенен монтаж. Този тип климатици се отличава с няколко съществени характеристики или с други думи предимства пред останалите типове климатици. Първата отличителна черта идва от самото им наименование, т.е. те се инсталират на нивото на пода, под прозорец, в ниша, над подов праг, захванати за стена или вградени в стена /самото вътрешно тяло позволява това/. Има случаи, в които даденото помещение /таванска стая/ позволява само монтаж на подов тип климатик. А самият монтаж под прозорец предполага по-голяма компактност /вътрешните тела са по-плоски, не заемат много място и се вписват във всеки съвременен интериор/, също така се избягват не толкова естетичните висящи външни тръби.

  Тези модели притежават два отвора за въздушния поток, при което могат да издухват топлия и студения въздух както на равнището на пода, така и вертикално, за да достигне до тавана. В режим на отопление въздухът се издухва ниско долу и по естествен начин затопленият въздух се издига нагоре, което гарантира равномерното затопляне на климатизираното помещение. Докато в режим на охлаждане, охладеният въздух се насочва в посока към тавана, след което отново по естествен път се спуска равномерно надолу за оптимално охлаждане. При високостенните климатици се наблюдава температурна разлика между нивото на пода и високо на тавана, точно тази разлика се избягва при инсталирането на подов климатик. Тъй като температурният сензор на климатизатора отчита стайната температура, а той се намира на 50-60см от нивото на пода или на нивото на човек в покой /седнал/. Друго удобство на тези климатични системи е това, че филтрите им са на по-достъпна височина и по-лесно се свалят, за да се почистят.

  Става ли дума за подови климатици, то безспорен лидер на пазара със своята серия FVXS-F/RXS-L е Daikin. Тези модели се отличават с изискан и модерен дизайн, тиха работа и висока енергийна ефективност. Плътно следвани от подовата серия на Mitsubishi Electric MFZ-KA VA/SUZ-KA VA и подовата серия SRF/SRC ZJX-S на Mitsubishi Heavy, с един недостатък по-високата цена, която в някои случаи е решаваща. Ако не разполагате с висок бюджет, то подовите климатици на Treo CT-I12MC1 са подходящия избор за по-евтин климатик, но не за сметка на качеството. Да, факт е че цената на подовия тип климатици е по-висока от на високостенните, но предвид техните качества, всеки похарчен лев за тях си струва!
  За повече информация относно доставката, монтажа, сервиза и профилактиката на подовите климатици позвънете на посочените телефони!