Мултисплит климатична система: 0887 245679; 0897 245679

  Чували сте за мултисплит климатични системи, но какво всъщност предствалява такъв тип системи? Те са подходящи за дом /еднофамилна къща/, апартамент или офис с повече помещения. Този тип климатична система представлява съвкупност от две до пет /в зависимост от марката и до девет/ вътрешни тела и само едно външно тяло. От съществена важност е мощността на всяко вътрешно тяло да е правилно определена, за да бъде равномерно и достатъчно захранвано от външното тяло. Също така това гарантира ефективност и икономия на електроенергия. Като вътрешните тела могат да бъдат от високостенен, подов, таванно касетъчен, канален тип. Те се управляват напълно самостоятелно спрямо потребностите на отделното помещение.

  Мултисплит системите са добро решение в случаите когато е налице ограничение в местата за разположение на външните тела. Когато фасадата на сградата не трябва да се променя драстично /възможност за монтаж в подходящи за това ниши, тераси или на покрива на сградата/, когато трябва да се климатизира отдалечено помещение /до 25m/. При ново строителсто, когато има възможност да се изгради дренажна система или предварително да се положат трасета. С други думи предимствата на мултисплит климатичните системи се изразяват в това, че предлаганата конфигурация е с по-мощно външно тяло съотнесено към сумата на вътрешните тела. Също така бързо се достига до желаната температура, като може да се отдава по-голяма топлинна енергия спрямо една сплит климатична система. Това се дължи на факта, че системите разполагат с по-голям резервен запас от отдавана мощност, който е предпоставка за по-бърза климатизация на помещенията при екстремни температури /ниски или високи/.

  Тези системи са с ниски нива на шум и с висока енергийна ефективност, дължаща се на инверторното управление. Което от своя страна гарантира оптимален комфорт, ефективна и икономична работа. И най-съществената подробност за мултисплит климатиците е, че само най-добрите производители на климатична техника предлагат такъв вид системи, а това са марки като Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy. Това са и основните марки климатици, с които работим ние.

  За повече информация относно мултисплит климатичните системи и тяхното приложение се свържете с нас на посочените телефони!