Демонтаж на климатици София: 0887 245679; 0897 245678; 02/483 0464


Цени за стандартен демонтаж:

- демонтаж на климатици тип  "Високостенен" или "Подов" 9 000, 10 000, 12 000, 14 000 и 16 000 BTU- 60лв.

- демонтаж на климатици тип  "Високостенен" или "Подов"  18 000, 21 000 и 24 000 BTU- 80лв.

- демонтаж на климатик тип "Колона"- 100лв.

* демонтажът включва посещение и демонтиране на вътрешното и външно тяло.

  Демонтаж на климатик се извършва в случаите когато се налага преместване в друго жилище, при промяна на интериора или ремонт на фасадата на сградата. Или в случаите когато старият климатик се подменя с нов или когато се налага ремонта му в специализиран сервиз за климатици. Понякога потребителите си мислят, че сами могат да се справят с демонтажа на климатичната система, но това не е толкова лесна процедура, тя крие опасности като повреда, щети, а понякога дори и риск за вашето здраве или на някого друг. Самите дейности по демонтажа предполагат намесата на специалисти с достатъчно опит и техническо оборудване. Ако сами прибегнете до демонтаж, то рискувате да повредите системата, да изтече хладилният агент /фреонът/, което след това ще Ви коства доста допълнителни разходи. Ако не подходите правилно и отговорно при демонтажа на външното тяло, то можете да застрашите своята безопасност и тази на околните /ако тялото не е монтирано на балкона и в този момент има преминаващи хора/. Съветваме Ви да не прибягвате сами до демонтаж, защото липсата на опит, т.е. планирането на последователността на отделните стъпки води до повреда на климатика /изтичане на фреон, навлизане на въздух в климатичната система, окисляване на медните тръби/. Обърнете се към оторизирана фирма за демонтаж на климатици София, чийто екип е сформиран от професионалисти, които са с опит и лесно ще се справят със задачата по демонтирането на вашия климатизатор. Така ще си спестите време, нерви и излишни разходи.
Основните етапи при стандартен демонтаж на сплит климатична система са:
-определяне на техническото състояние на климатика;
-събиране на хладилния агент /фреон/;
-демонтаж на тръбния пакет;
-основен демонтаж на климатика /на външното и вътрешното тяло/;
-премахване на електрическите кабели, които са осигурявали работата на системата;
-демонтаж на стойките, които са били  използвани за укрепване на климатизатора при първоначалния му монтаж.
Препоръчително е преди отново да монтирате климатика, да се почисти основно. А това е най-удачния момент, когато е свален и е възможно да бъде разглобен. А при ваше желание, климатичната система може да бъде транспортирана и монтирана на друг адрес.
„Не правете това сами вкъщи”, оставете професионалистите да си свършат работата и вашият климатик да бъде демонтиран качествено, за да се гарантира по-нататъшната му ефективна експлоатация.